Celozrnné špaldovo-pohankové palačinky s ovocem
10 ks (velikost cca 20 cm)
Suroviny
200 g celozrnné špaldové mouky
200 g pohankové mouky
1 l rostlinného mléka
špetka soli
1 lžička olivového oleje do těsta + olej na smažení
ovoce
hořká čokoláda min. 85%
Příprava
Metličkou smícháme mouku, mléko, olej a sůl a smažíme z obou stran na nepřilnavé pánvi s trochou oleje.
Na talíři přidáme ovoce, které máme k dispozici a ozdobíme ve vodní lázni roztopenou hořkou čokoládou.
Jako obměnu můžeme použít jakýkoliv pokud možno nedoslazovaný džem, povidla nebo arašídové, mandlové nebo lískooříškové máslo, případně domácí čokoládovou pastu (na způsob Nutely).
Palačinky jsou na okrajích hezky křupavé a díky celozrnné špaldové a pohankové mouce rychle zasytí.