Čokoládové donuty

24 ks

Čokoládové donuty Suroviny

320 g špaldové celozrnné mouky

120 g cukru RAPADURA

4 lžičky jedlé sody

2 lžičky skořice

špetka soli

300 ml rostlinného mléka

100 ml BIO řepkový olej

2 lžičky jablečný ocet

4 lžíce rumu

hořká čokoláda min. 85%

Libovolné ořechy natural – vlašské, mandle, arašídy,…

2 plechy na donuty (40x28 cm), každý s 12 otvory

 

Příprava

Smícháme sypké suroviny a k nim pak přidáme tekuté suroviny.

Nalijeme do otvorů v plechu (bez vymazávání a vysypávání). Těsto se lépe do otvorů aplikuje, dáme-li těsto do sáčku a ustřihneme mu rožek nebo můžeme použít cukrářský sáček, pokud jej máme. Pečeme na 180 °C asi 15 min. Necháme vychladnout.

Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a pak v ní namáčíme horní půlku donutů.

Polevu na donutech necháme lehce vychladnout, ale ne úplně a posypeme je nasekanými ořechy.