Čokoládové donuty
24 ks
Suroviny
320 g špaldové celozrnné mouky
120 g cukru RAPADURA
4 lžičky jedlé sody
2 lžičky skořice
špetka soli
300 ml rostlinného mléka
100 ml BIO řepkový olej
2 lžičky jablečný ocet
4 lžíce rumu
hořká čokoláda min. 85%
Libovolné ořechy natural – vlašské, mandle, arašídy,…
2 plechy na donuty (40x28 cm), každý s 12 otvory
Příprava
Smícháme sypké suroviny a k nim pak přidáme tekuté suroviny.
Nalijeme do otvorů v plechu (bez vymazávání a vysypávání). Těsto se lépe do otvorů aplikuje, dáme-li těsto do sáčku a ustřihneme mu rožek nebo můžeme použít cukrářský sáček, pokud jej máme. Pečeme na 180 °C asi 15 min. Necháme vychladnout.
Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a pak v ní namáčíme horní půlku donutů.
Polevu na donutech necháme lehce vychladnout, ale ne úplně a posypeme je nasekanými ořechy.