Ořechy s čokoládovým krémem
Suroviny
300 g špaldové celozrnné mouky
100 g pomletých vlašských ořechů
200 g rostlinného másla ALSAN BIO
80 g cukru RAPADURA
1 lžíce škrobu (např. tapiokový)
2 lžíce kakaa
čokoládový krém: 175 g rostlinného másla ALSAN BIO, 100 g cukru RAPADURA, 4 lžičky kakaa, 3 lžičky rumu
Příprava
Smícháme všechny ingredience na těsto.
Těstem naplníme formičky na ořechy – nejlépe jen do půlky (ořechy se nafouknou).
Pečeme 13 minut na 170°C. Po upečení vytáhneme z formiček co nejdříve a necháme vychladnout.
Připravíme si čokoládový krém - smícháme uvedené ingredience na čokoládový krém.
Půlky upečených ořechů slepujeme čokoládovým krémem k sobě.
Skladujeme v chladu (krém docela rychle měkne při pokojové teplotě).