Ořechy s čokoládovým krémem

Ořechy s čokoládovým krémem Suroviny

300 g špaldové celozrnné mouky

100 g pomletých vlašských ořechů

200 g rostlinného másla ALSAN BIO

80 g cukru RAPADURA

1 lžíce škrobu (např. tapiokový)

2 lžíce kakaa

čokoládový krém: 175 g rostlinného másla ALSAN BIO, 100 g cukru RAPADURA, 4 lžičky kakaa, 3 lžičky rumu

 

Příprava

Smícháme všechny ingredience na těsto.

Těstem naplníme formičky na ořechy – nejlépe jen do půlky (ořechy se nafouknou).

Pečeme 13 minut na 170°C. Po upečení vytáhneme z formiček co nejdříve a necháme vychladnout.

Připravíme si čokoládový krém - smícháme uvedené ingredience na čokoládový krém.

Půlky upečených ořechů slepujeme čokoládovým krémem k sobě.

Skladujeme v chladu (krém docela rychle měkne při pokojové teplotě).