Oříškové růžičky
cca 35 ks
Suroviny
200 g mletých vlašských ořechů
100 g cukru RAPADURA
4 ploché lžíce lněných semínek
lískové oříšky
Příprava
Lněná semínka (2 lžíce) rozemeleme a namočíme je do trojnásobku vody (6 lžic) na 20 minut, necháme nabobtnat.
Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme těsto. Tvarujeme stejně velké kuličky cca 1 cm. Vždy 3 kuličky spojíme k sobě, položíme na pečící papír a nahoru doprostřed kuliček lehce přimáčkneme lískový oříšek.
Růžičky shora potřeme lněným slizem, aby oříšky po upečení nevypadávaly. Lněný sliz vyrobíme tak, že dáme 2 lžíce semínek do 6 lžic vody, zamícháme a necháme 20 min. bobtnat. Semínka pak oddělíme od tekuté části (můžeme je pak rozmixovat s trochou vody a použít je do kaší, pomazánek nebo jinam…). Slizovatou tekutinou, tzv. lněným slizem lehce potřeme růžičky i s oříškem.
Pečeme 7 minut na 170°C.