Perníčky
cca 170 ks
Suroviny
500 g špaldové celozrnné mouky
50 g rostlinného másla ALSAN BIO
120 g cukru RAPADURA
100 g ječmenného sladu
3 ploché lžíce lněných semínek
1 lžička jedlé sody
2 vrchovaté lžičky skořice
Příprava
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě.
Lněná semínka rozemeleme a namočíme je do trojnásobku vody (9 lžic) na 20 minut, necháme nabobtnat.
Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme těsto. Vyválíme na tloušťku asi 0,3 cm a pomocí formiček vykrajujeme preferované tvary. Klademe je na pečící papír.
Pečeme 5 minut na 170°C. My už perníčky po upečení ničím nepotíráme ani nezdobíme. Máme je rádi v této přirozené, surové podobě.