Perníčky

cca 170 ks

Perníčky Suroviny

500 g špaldové celozrnné mouky

50 g rostlinného másla ALSAN BIO

120 g cukru RAPADURA

100 g ječmenného sladu

3 ploché lžíce lněných semínek

1 lžička jedlé sody

2 vrchovaté lžičky skořice

 

Příprava

Máslo necháme změknout při pokojové teplotě.

Lněná semínka rozemeleme a namočíme je do trojnásobku vody (9 lžic) na 20 minut, necháme nabobtnat. 

Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme těsto. Vyválíme na tloušťku asi 0,3 cm a pomocí formiček vykrajujeme preferované tvary. Klademe je na pečící papír.

Pečeme 5 minut na 170°C. My už perníčky po upečení ničím nepotíráme ani nezdobíme. Máme je rádi v této přirozené, surové podobě.