Vanilkové rohlíčky

cca 100 ks

Vanilkové rohlíčky Suroviny

280 g špaldové celozrnné mouky

210 g rostlinného másla ALSAN BIO

80 g cukru RAPADURA

100 g mletých vlašských ořechů

1 plochá lžíce lněných semínek

bílý moučkový cukr a 2 vanilkové cukry – na obalení hotových rohlíčků

 

Příprava

Máslo necháme změknout při pokojové teplotě.

Lněná semínka rozemeleme a namočíme je do trojnásobku vody (3 lžíce) na 20 minut, necháme nabobtnat. 

Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme vláčné těsto. Tvarujeme rohlíčky a klademe je přímo na plech.

Pečeme 8 minut na 170°C. Ještě teplé je obalíme v bílém cukru s vanilkovým cukrem.