Tofu moučník s drobenkou
Plech 41x29 cm
Suroviny na korpus a drobenku
300 g mouky
150 g ovesných vloček
100 g cukru
200 g roztopeného kokosového tuku
1 lžička skořice
1 lžička jedlé sody
80 g vody
100 g vlašských nebo jiných ořechů
Suroviny na tofu krém
3 balení tofu natural
250 ml sójové smetany
2 hrsti namočených rozinek
javorový sirup
Příprava
Drobenka: Smícháme všechny suroviny na korpus a drobenku kromě jedlé sody a ořechů.
Korpus: Zhruba 2/3 drobenky odebereme do jiné mísy a přidáme jedlou sodu a nasekané ořechy.
Těsto na korpus přesuneme na plech, na pečící papír. Těsto na papír natlačíme a pečeme 10 min. na 180 °C. Necháme vychladnout.
Tofu krém: všechny suroviny kromě hrozinek rozmixujeme na hladký krém. Je-li moc hustý, přidáme vodu z namáčení hrozinek. Hrozinky na závěr do krému ručně vmícháme. Množství sirupu volíme podle individuální preference. Krém rozetřeme na upečený korpus. Na závěr krém posypeme rovnoměrně drobenkou a pečeme 25 min. na 170 °C.
Moučník můžeme někdy obohatit i nastrouhanými nebo nakrájenými jablky (vytvořením nové vrstvy mezi tofu krém a drobenku).