Tofu moučník s drobenkou

Plech 41x29 cm

Tofu moučník s drobenkou Suroviny na korpus a drobenku

300 g mouky

150 g ovesných vloček

100 g cukru

200 g roztopeného kokosového tuku

1 lžička skořice

1 lžička jedlé sody

80 g vody

100 g vlašských nebo jiných ořechů

 

Suroviny na tofu krém

3 balení tofu natural

250 ml sójové smetany

2 hrsti namočených rozinek

javorový sirup

 

Příprava

Drobenka: Smícháme všechny suroviny na korpus a drobenku kromě jedlé sody a ořechů.

Korpus: Zhruba 2/3 drobenky odebereme do jiné mísy a přidáme jedlou sodu a nasekané ořechy.

Těsto na korpus přesuneme na plech, na pečící papír. Těsto na papír natlačíme a pečeme 10 min. na 180 °C. Necháme vychladnout.

Tofu krém: všechny suroviny kromě hrozinek rozmixujeme na hladký krém. Je-li moc hustý, přidáme vodu z namáčení hrozinek. Hrozinky na závěr do krému ručně vmícháme. Množství sirupu volíme podle individuální preference. Krém rozetřeme na upečený korpus. Na závěr krém posypeme rovnoměrně drobenkou a pečeme 25 min. na 170 °C.

Moučník můžeme někdy obohatit i nastrouhanými nebo nakrájenými jablky (vytvořením nové vrstvy mezi tofu krém a drobenku).