Ovesná kaše s jahodami (vařená ve vodě)

1 porce (400 ml)

Suroviny

2 šálky celozrnných ovesných vloček (100 g)

4 šálky vody

hrst jahod

 

Příprava

Pokud používáme mražené jahody, necháme je odmrazit.

Vločky s vodou přivedeme k varu a se stálým mícháním vaříme 1-2 minuty (jen do zhoustnutí). Na talíři (misce) do kaše přidáme jahody.

Použít můžeme jakékoliv ovoce, které máme zrovna k dispozici. Nejlepší je čerstvé. Doplňkově můžeme sáhnout také po ovoci sušeném, případně i kompotovaném. Dále zařazujeme různé druhy ořechů a semínek. Semínka je do kaší nejlepší pomlít na kávovém mlýnku. V letním období přidáváme také květy sedmikrásek, pampelišek, lichořeřišnice, jetel, atd. Kaše tak má pokaždé jiný vzhled i chuť a samozřejmě také jiný obsah živin.