Špaldová kaše s jablky a skořicí
1 porce (400 ml)
Suroviny
60 g špaldové krupice (necelý 1 šálek)
300 ml vroucí vody
špetka soli
2 menší jablka
1 lžíce hrozinek
2 lžíce ořechů natural
skořice
Příprava
Do hrnce nalijeme vodu a přidáme špetku soli. Přivedeme k varu a za stálého míchání metličkou vsypeme špaldovou krupici. Vaříme 2-3 min. za stálého míchání.
Kaši přesuneme do jídelní misky. Přidáme nakrájená jablka, hrozinky, ořechy a skořici.
Použít můžeme jakékoliv ovoce, které máme zrovna k dispozici. Nejlepší je čerstvé. Doplňkově můžeme sáhnout také po ovoci sušeném, případně i kompotovaném. K této kaši je také velmi dobrá melasa. Dále zařazujeme strouhaný kokos, mák, kakao, různé druhy ořechů a také různá semínka. Semínka je do kaší nejlepší pomlít na kávovém mlýnku. V letním období přidáváme také květy sedmikrásek, pampelišek, lichořeřišnice, jetel, atd. Kaše tak má pokaždé jiný vzhled i chuť a samozřejmě také jiný obsah živin.