Špaldová kaše s jablky a skořicí

1 porce (400 ml)

Špaldová kaše s jablky a skořicí Suroviny

60 g špaldové krupice (necelý 1 šálek)

300 ml vroucí vody

špetka soli

2 menší jablka

1 lžíce hrozinek

2 lžíce ořechů natural

skořice

 

Příprava

Do hrnce nalijeme vodu a přidáme špetku soli. Přivedeme k varu a za stálého míchání metličkou vsypeme špaldovou krupici. Vaříme 2-3 min. za stálého míchání.

Kaši přesuneme do jídelní misky. Přidáme nakrájená jablka, hrozinky, ořechy a skořici.

Použít můžeme jakékoliv ovoce, které máme zrovna k dispozici. Nejlepší je čerstvé. Doplňkově můžeme sáhnout také po ovoci sušeném, případně i kompotovaném. K této kaši je také velmi dobrá melasa. Dále zařazujeme strouhaný kokos, mák, kakao, různé druhy ořechů a také různá semínka. Semínka je do kaší nejlepší pomlít na kávovém mlýnku. V letním období přidáváme také květy sedmikrásek, pampelišek, lichořeřišnice, jetel, atd. Kaše tak má pokaždé jiný vzhled i chuť a samozřejmě také jiný obsah živin.