Polentový knedlík
14 ks
Suroviny
250 g kukuřičné krupice
1,2 l vody
sůl
Příprava
Vodu přivedeme k varu a osolíme. Pomalu do ní vsypeme kukuřičnou krupici. Pro kukuřičnou polentu na knedlík používám poměr 1 díl krupice na 4 díly vody. Metličkou rozmícháváme. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 20 min.
Hotovou polentu vlijeme do nějaké podlouhlé nádoby. Já používám skleněnou chlebíčkovou formu s objemem 1,5 l (25 x 10 x 7 cm). Forma se nemusí vymazávat. Povrch polenty zarovnáme a uhladíme.
Necháme úplně zchladnout. Tím polenta ztuhne. Knedlík pak z formy jednoduše vyklopíme.
Před použitím nakrájíme 1 cm hrubé plátky a můžeme je krátce orestovat na pánvi nebo na grilu.