Květáková polévka
2 litry
Suroviny
1 malý květák
2 větší mrkve
1 větší cibule
cca 2 vrchovaté lžíce mraženého hrášku
1 vrchovatá lžíce mořské řasy např. Nori, Wakame
1 kostka zeleninového bujónu
1 lžička MISO pasty – nemusí být
cca 1,5 l vody
1 lžíce oleje
sůl
Příprava
Zeleninu omyjeme. Květák nakrájíme na drobné růžičky, cibuli na kostičky.
Cibuli krátce orestujeme na oleji, přidáme špetku soli. Přidáme květák, vodu a zeleninový bujón. Vaříme 5 min.
Mezitím nastrouháme mrkev na drobno. Do polévky přidáme mrkev, mražený hrášek a mořské řasy a vaříme ještě max. 1-2 min.
Do hotové polévky můžeme přidat lžičku MISO pasty – rozmícháme ji přímo v polévce nebo zvlášť v malém množství horké vody a vlijeme do hotové polévky. Dle potřeby dochutíme. Můžeme dozdobit pažitkou, petrželkou, apod.