Rajská polévka s rýží
1,3 litru
Suroviny
1 šálek rýže bílé
2 šálky vody, ½ lžičky soli, 1 lžička másla
1 malá cibule, 5 hřebíčků
500 g rajského protlaku bez cukru
500 ml vody
1 lžička skořice
sůl
Příprava
Uvaříme rýži ve vodě se solí a máslem. Přidáme do ní také cibulku se zapíchanými hřebíčky. Pod pokličkou na mírném ohni vaříme 13 minut. Pak přidáme protlak, skořici a vodu, zamícháme a vaříme ještě asi 2-3 minuty.
Vyndáme cibuli s hřebíčkem a případně dochutíme.
Máme-li více času, můžeme místo bílé rýže použít výživnější rýži natural. Pak použijeme na 1 šálek rýže 2,5 šálku vody a vaříme 45 minut.