Rajská polévka s rýží

1,3 litru

Rajská polévka s rýží Suroviny

1 šálek rýže bílé

2 šálky vody, ½ lžičky soli, 1 lžička másla

1 malá cibule, 5 hřebíčků

500 g rajského protlaku bez cukru

500 ml vody

1 lžička skořice

sůl

 

Příprava

Uvaříme rýži ve vodě se solí a máslem. Přidáme do ní také cibulku se zapíchanými hřebíčky. Pod pokličkou na mírném ohni vaříme 13 minut. Pak přidáme protlak, skořici a vodu, zamícháme a vaříme ještě asi 2-3 minuty.

Vyndáme cibuli s hřebíčkem a případně dochutíme.

Máme-li více času, můžeme místo bílé rýže použít výživnější rýži natural. Pak použijeme na 1 šálek rýže 2,5 šálku vody a vaříme 45 minut.