Cizrnová pomazánka (Humus)
750 ml
Suroviny
200 g cizrny
4 lžíce sezamové pasty Tahini
2 stroužky česneku
6 lžic olivového oleje
šťáva z 1 citronu
2 ploché lžičky soli
Příprava
Cizrnu namočíme do vody aspoň na 12 hodin. Poté vylijeme vodu a cizrnu propláchneme. K cizrně nalijeme čistou vodu a přivedeme k varu. Vodu hned slijeme, cizrnu propláchneme a napustíme k ní čistou vodu. Přivedeme k varu a vaříme 1 hod. na mírném ohni.
Ponorným mixérem promícháme olej, Tahini, citronovou šťávu, česnek a sůl. Pak postupně přidáváme uvařenou cizrnu. V případě potřeby zředění přidáme vodu z dovařené cizrny. Na talíři můžeme dozdobit sezamovým semínkem. Podáváme s čerstvou zeleninou.