Žlutá fazolová pomazánka

500 ml

Žlutá fazolová pomazánka Suroviny

180 g bílých fazolí (400 g uvařených)

4 lžíce olivového oleje

2 lžíce plnotučné hořčice

2 lžičky kurkumy

4 sterilované okurky

1 lžička černé soli

 

Příprava

Fazole namočíme aspoň na 1-2 dny do vody, vodu vyměňujeme. Pak uvaříme v čisté vodě do měkka, ke konci varu osolíme.

Všechny ingredience kromě okurek rozmixujeme ponorným mixérem. Nakonec vložíme okurky pokrájené na kostičky a lehce projedeme mixérem tak, aby se okurky úplně nerozmixovaly, ale zůstaly v pomazánce drobné kousky.

Dle potřeby dochutíme.

Pokud jsme si zapomněli nechat fazole s předstihem namáčet a s pomazánkou spěcháme, můžeme použít bílé fazole v plechovce.  Na tento recept by to byly 2 plechovky po 425 ml. Už se mi to osvědčilo, proto mám vždy ve spíži záložní 2 plechovky těchto fazolí.