Řepový salát vařený

4 porce (á cca 400 g)

Řepový salát vařený - miska Suroviny

3 velké červené řepy (850 g)

sterilované okurky z 1 zavařovací sklenice (350 g)

200 g zeleného hrášku

1 balení TOFU natural (cca 200 g) – není nutné

2 lžíce olivového oleje do salátu + 1 lžička k tofu

sůl

 

Příprava

Červenou řepu očistíme, omyjeme a vložíme do vyššího hrnce. Zalijeme dostatečným množstvím vody a vaříme 30 - 40 min.

Do vroucí vody vsypeme mražený nebo čerstvý hrášek a vaříme cca 1 min.

Sterilované okurky scedíme, propláchneme a nakrájíme na kostičky.

Tofu opláchneme a nakrájíme na kostičky. Důkladně orestujeme na oleji do zlatova.

Uvařenou červenou řepu necháme trochu vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Uvařený hrášek scedíme. Všechny suroviny vsypeme do větší mísy, důkladně promícháme, osolíme a přidáme olivový olej.

Červená řepa barví, takže je praktické s řepou pracovat v tenkých gumových rukavicích. Dále bych chtěla upozornit, že barví moč i stolici do červena, takže se nemusíte na toaletě děsit... smile