Řepový salát vařený
4 porce (á cca 400 g)
Suroviny
3 velké červené řepy (850 g)
sterilované okurky z 1 zavařovací sklenice (350 g)
200 g zeleného hrášku
1 balení TOFU natural (cca 200 g) – není nutné
2 lžíce olivového oleje do salátu + 1 lžička k tofu
sůl
Příprava
Červenou řepu očistíme, omyjeme a vložíme do vyššího hrnce. Zalijeme dostatečným množstvím vody a vaříme 30 - 40 min.
Do vroucí vody vsypeme mražený nebo čerstvý hrášek a vaříme cca 1 min.
Sterilované okurky scedíme, propláchneme a nakrájíme na kostičky.
Tofu opláchneme a nakrájíme na kostičky. Důkladně orestujeme na oleji do zlatova.
Uvařenou červenou řepu necháme trochu vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Uvařený hrášek scedíme. Všechny suroviny vsypeme do větší mísy, důkladně promícháme, osolíme a přidáme olivový olej.
Červená řepa barví, takže je praktické s řepou pracovat v tenkých gumových rukavicích. Dále bych chtěla upozornit, že barví moč i stolici do červena, takže se nemusíte na toaletě děsit...