Cizrna na paprice s rýží Basmati natural

5 porcí

Cizrna na paprice s rýží Basmati natural Suroviny

4 šálky rýže Basmati natural

4 šálky cizrny

1 velká cibule

2 lžíce sladké papriky

1 lžíce sójové omáčky

200 ml sójové smetany

olej

sůl

 

Příprava

Cizrnu propláchneme, zalijeme dostatečným množstvím vody a necháme přes noc namáčet.

Z cizrny vylejeme vodu a propláchneme. Nalijeme čistou vodu a vaříme 1 hod. na mírném ohni pod pokličkou. Ke konci varu osolíme.

Rýži propláchneme a vaříme ve vodě (9 šálků) se solí (4 x 1/4 lžičky) a 1 lžičkou oleje 40 min. na mírném ohni pod pokličkou.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji restujeme asi 3 minuty s troškou soli. Přidáme sladkou papriku a zhruba polovinu uvařené zcezené cizrny. Promícháme a 1 min. restujeme. Přidáme sójovou omáčku a trochu vývaru z uvařené cizrny a dusíme 3 min. Podle potřeby přiléváme cizrnový vývar. Pak vše důkladně rozmixujeme v hladkou hustší omáčku. Přidáme do ní druhou polovinu zcezené cizrny, sójovou smetanu a podle preferované hustoty doplníme cizrnovým vývarem, případně další vodou. Velmi krátce vše společně zavaříme a dle potřeby dosolíme.

Talíř doplníme syrovou zeleninou.