Gnocchi s divokými bylinkami

2 porce

Bramborové noky s divokými bylinkami Suroviny

1 balení gnocchi (500 g)

1 lžička soli na noky + špetka soli na cibuli

2 l vroucí vody

1 větší cibule

2 hrsti divokých bylin, které zrovna rostou, např. lebeda, pampeliška, sedmikráska, lichořeřišnice, pažitka, jetel, polníček, bršlice, měsíček, popenec, ptačinec, atp. (kombinujeme listy a květy)

2 lžíce oleje

 

Příprava

Bramborové noky vaříme podle návodu v osolené vodě. Zcedíme.

Oloupeme a nakrájíme cibuli na kostičky. Omyjeme byliny a natrháme nebo nakrájíme na menší kusy.

Cibuli krátce orestujeme na oleji s přidanou solí.  Bylinky už nijak tepelně neupravujeme.

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Jako obměnu můžeme použít místo noků brambory, těstoviny nebo kroupy.