Gnocchi s divokými bylinkami
2 porce
Suroviny
1 balení gnocchi (500 g)
1 lžička soli na noky + špetka soli na cibuli
2 l vroucí vody
1 větší cibule
2 hrsti divokých bylin, které zrovna rostou, např. lebeda, pampeliška, sedmikráska, lichořeřišnice, pažitka, jetel, polníček, bršlice, měsíček, popenec, ptačinec, atp. (kombinujeme listy a květy)
2 lžíce oleje
Příprava
Bramborové noky vaříme podle návodu v osolené vodě. Zcedíme.
Oloupeme a nakrájíme cibuli na kostičky. Omyjeme byliny a natrháme nebo nakrájíme na menší kusy.
Cibuli krátce orestujeme na oleji s přidanou solí. Bylinky už nijak tepelně neupravujeme.
Podáváme s čerstvou zeleninou.
Jako obměnu můžeme použít místo noků brambory, těstoviny nebo kroupy.