Jáhly s červenou čočkou a divokými bylinkami
5 porcí
Suroviny
3 šálky jáhel
2 šálky červené čočky
5 velkých stroužků česneku
2 cibule
olivový olej
sůl
divoké bylinky – např. medvědí česnek, bršlice, pampeliška, orsej, atd.
Příprava
Jáhly pořádně propláchneme a zalijeme 6 šálky vroucí vody. Osolíme (3x1/4 lžičky). Vaříme 15 min. pod pokličkou.
Červenou čočku pořádně propláchneme a zalijeme 4 šálky vody. Vaříme 10 min. Ke konci varu trošku osolíme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme do zlatava a přidáme na poslední minutu prolisovaný česnek.
Smícháme vše dohromady, promícháme a případně dochutíme.
Podáváme s čerstvými divokými bylinkami a čerstvou zeleninou.
Místo jáhel můžeme pro změnu použít rýži natural, pohankové nebo ječné kroupy.