Jáhly s červenou čočkou a divokými bylinkami

5 porcí

Jáhly s červenou čočkou a divokými bylinkami Suroviny

3 šálky jáhel

2 šálky červené čočky

5 velkých stroužků česneku

2 cibule

olivový olej

sůl

divoké bylinky – např. medvědí česnek, bršlice, pampeliška, orsej, atd.

 

Příprava

Jáhly pořádně propláchneme a zalijeme 6 šálky vroucí vody. Osolíme (3x1/4 lžičky). Vaříme 15 min. pod pokličkou.

Červenou čočku pořádně propláchneme a zalijeme 4 šálky vody. Vaříme 10 min. Ke konci varu trošku osolíme.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme do zlatava a přidáme na poslední minutu prolisovaný česnek.

Smícháme vše dohromady, promícháme a případně dochutíme.

Podáváme s čerstvými divokými bylinkami a čerstvou zeleninou.

Místo jáhel můžeme pro změnu použít rýži natural, pohankové nebo ječné kroupy.