Krémové rizoto s žampiony

5 porcí

Krémové rizoto s žampiony Suroviny

3 šálky rýže natural

6 šálků vody

3x1/4 lžičky soli

1 lžička oleje

10 středně velkých žampionů

2 velké cibule

2 červené papriky

5 lžic oleje

sójová smetana 200 ml

sůl do omáčky

 

Příprava

Rýži propláchneme a vaříme ve vodě se solí a olejem 45 min. na mírném ohni pod pokličkou.

Cibuli, papriky a žampiony omyjeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a krátce ji orestujeme se špetkou soli na oleji. Přidáme na malé kousky nakrájené žampiony a dusíme asi 10 min. Přidáme papriku na nakrájenou na kostičky a dusíme ještě asi 3 min (paprika nemá být rozvařená, ale ani syrová).

Do hotové směsi přilijeme sójovou smetanu a je-li třeba, zahustíme tapiokovým (nebo jiným) škrobem, příp. jiným způsobem (moukou, Hraškou,…). Do směsi přimícháme hotovou rýži a případně dochutíme. Podáváme s listovou zeleninou.