Kung Pao s rýžovými těstovinami
5 porcí
Suroviny
375 g rýžových těstovin
2 l vroucí vody, sůl, lžička oleje
2 šálky nesolených arašídů
¼ menšího hlávkového zelí
1 červená paprika
2 balíčky uzeného TOFU
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sezamového oleje (nemusí být)
1 lžička másla
sezamová semínka na ozdobení
Příprava
Arašídy pražíme na suché pánvi na mírném ohni několik minut, občas promícháme a hlídáme, aby se nepřipálily. Odstavíme.
Zelí, papriku a tofu omyjeme a nakrájíme. Zelí a papriku na tenké nudličky. Tofu na větší kostky.
Tofu důkladně orestujeme na oleji, přidáme sójovou omáčku a nakrájenou papriku. Restujeme ještě asi 3 minuty. Přidáme opražené arašídy a nakrájené zelí. Důkladně promícháme, zakryjeme poklicí a odstavíme z plamene. Můžeme vmíchat lžíci sezamového oleje.
Rýžové nudle vložíme do hrnce s vařící vodou se solí a lžičkou oleje. Nevaříme, necháme pouze v této horké vodě pod poklicí změknout. Záleží, jaké máme nudle. Délku volíme podle návodu na balení. Pak nudle scedíme a propláchneme krátce studenou vodou. Omastíme troškou másla.
Na talíři ozdobíme sezamovým semínkem.