Kung Pao s rýžovými těstovinami

5 porcí

Kung Pao s rýžovými těstovinami Suroviny

375 g rýžových těstovin

2 l vroucí vody, sůl, lžička oleje

2 šálky nesolených arašídů

¼ menšího hlávkového zelí

1 červená paprika

2 balíčky uzeného TOFU

4 lžíce olivového oleje

4 lžíce sójové omáčky

1 lžíce sezamového oleje (nemusí být)

1 lžička másla

sezamová semínka na ozdobení

 

Příprava

Arašídy pražíme na suché pánvi na mírném ohni několik minut, občas promícháme a hlídáme, aby se nepřipálily. Odstavíme.

Zelí, papriku a tofu omyjeme a nakrájíme. Zelí a papriku na tenké nudličky. Tofu na větší kostky.

Tofu důkladně orestujeme na oleji, přidáme sójovou omáčku a nakrájenou papriku. Restujeme ještě asi 3 minuty. Přidáme opražené arašídy a nakrájené zelí. Důkladně promícháme, zakryjeme poklicí a odstavíme z plamene. Můžeme vmíchat lžíci sezamového oleje.

Rýžové nudle vložíme do hrnce s vařící vodou se solí a lžičkou oleje. Nevaříme, necháme pouze v této horké vodě pod poklicí změknout. Záleží, jaké máme nudle. Délku volíme podle návodu na balení. Pak nudle scedíme a propláchneme krátce studenou vodou. Omastíme troškou másla.

Na talíři ozdobíme sezamovým semínkem.