Pohanka s brokolicí na česneku a tofu

 3 - 4 porce

Pohanka s brokolicí na česneku a tofu Suroviny

1 brokolice

3 šálky pohankových krup

1 palička česneku

1 balení tofu natural

olivový olej

sůl

 

Příprava

Pohankové kroupy zalijeme 6ti šálky vroucí vody (na 1 díl krup 2 díly vody), přidáme 3x1/4 lžičky soli a vaříme pod pokličkou na mírném ohni 15 minut.

Brokolici omyjeme, rozdělíme na jednotlivé větší růžičky, stonek oloupeme. Ve větším hrnci dusíme v malém množství vody pod poklicí 5 minut. Vylijeme zbývající vodu a brokolici přímo v hrnci rozkrájíme na menší kousky.

Česnek oloupeme a prolisujeme nebo nakrájíme na tenké plátky. Tofu opláchneme a rukama rozdrolíme.

Na větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme brokolici, česnek a tofu, zamícháme a dusíme společně cca 2 minuty.

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Místo pohanky můžeme pro změnu použít jakoukoliv jinou přílohu, např. ječné kroupy, rýži natural nebo brambory.