Pohankové kroupy s kysaným zelím
2 porce
Suroviny
2 šálky pohankových krup
2x1/4 lžičky soli
4 šálky vroucí vody
1 balení kysaného zelí (500-700 g)
1 balení uzeného TOFU (200-230 g)
1 lžíce oleje
Příprava
Pohankové kroupy přelijeme vroucí vodou a osolíme. Přikryjeme pokličkou a vaříme 15 min. na mírném ohni.
Zatímco se vaří pohanka, připravíme si tofu. Tofu opláchneme, trochu vysušíme utěrkou, překrojíme podélně a pak na kostičky. Na oleji krátce orestujeme.
Z kysaného zelí vylijeme šťávu, aby jí nebylo moc a zelí přidáme k hotové pohance, dále už nevaříme.
Přimícháme tofu a talíř doplníme syrovou zeleninou.
Místo pohankových krup je možno pro změnu použít ječmenné kroupy.