Pohankové kroupy s kysaným zelím

2 porce

Pohanka s kysaným zelím Suroviny

2 šálky pohankových krup

2x1/4 lžičky soli

4 šálky vroucí vody

1 balení kysaného zelí (500-700 g)

1 balení uzeného TOFU (200-230 g)

1 lžíce oleje

 

Příprava

Pohankové kroupy přelijeme vroucí vodou a osolíme. Přikryjeme pokličkou a vaříme 15 min. na mírném ohni.

Zatímco se vaří pohanka, připravíme si tofu. Tofu opláchneme, trochu vysušíme utěrkou, překrojíme podélně a pak na kostičky. Na oleji krátce orestujeme.

Z kysaného zelí vylijeme šťávu, aby jí nebylo moc a zelí přidáme k hotové pohance, dále už nevaříme.

Přimícháme tofu a talíř doplníme syrovou zeleninou.

Místo pohankových krup je možno pro změnu použít ječmenné kroupy.