Pohankové kroupy s restovanými žampiony

2 porce

Pohankové kroupy s restovanými žampiony Suroviny

2 šálky pohankových krup

2x1/4 lžičky soli

4 šálky vroucí vody

1 lžička másla nebo olivového oleje

1 menší vanička malých žampionů

1 balení TOFU (200-230 g) natural nebo uzené

1 sklenička sterilovaných cibulek

1 lžíce oleje

 

Příprava

Pohankové kroupy přelijeme vroucí vodou, osolíme a rozmícháme máslo nebo olej. Přikryjeme pokličkou a vaříme 15 min. na mírném ohni.

Tofu opláchneme, trochu vysušíme utěrkou a nakrájíme na větší kostky. Žampiony omyjeme a lehce vysušíme. Cibulky scedíme a necháme okapat.

Na oleji krátce orestujeme tofu s celými žampiony a na závěr k nim přidáme cibulky – jen na dobu, aby se ohřály.

Talíř doplníme syrovou zeleninou.

Místo pohankových krup můžeme pro změnu použít ječmenné kroupy.