Pohankové kroupy s restovanými žampiony
2 porce
Suroviny
2 šálky pohankových krup
2x1/4 lžičky soli
4 šálky vroucí vody
1 lžička másla nebo olivového oleje
1 menší vanička malých žampionů
1 balení TOFU (200-230 g) natural nebo uzené
1 sklenička sterilovaných cibulek
1 lžíce oleje
Příprava
Pohankové kroupy přelijeme vroucí vodou, osolíme a rozmícháme máslo nebo olej. Přikryjeme pokličkou a vaříme 15 min. na mírném ohni.
Tofu opláchneme, trochu vysušíme utěrkou a nakrájíme na větší kostky. Žampiony omyjeme a lehce vysušíme. Cibulky scedíme a necháme okapat.
Na oleji krátce orestujeme tofu s celými žampiony a na závěr k nim přidáme cibulky – jen na dobu, aby se ohřály.
Talíř doplníme syrovou zeleninou.
Místo pohankových krup můžeme pro změnu použít ječmenné kroupy.