Uzené tofu s červeným zelím a polentovým knedlíkem

4 porce

Uzené tofu s červeným zelím a polentovým knedlíkem Suroviny

polentový knedlík (recept zde)

2 balení uzeného tofu

½ červeného zelí

tapiokový nebo jiný škrob

sůl, drcený kmín

olej

 

Příprava

Předem (alespoň ½ dne) si uvaříme polentový knedlík a necháme ho ztuhnout.

Zelí omyjeme, odkrojíme tvrdý košťál a nakrouháme. Dusíme v troše vody se solí a drceným kmínem 30 min. Přidáme trochu oleje a v troše studené vody rozmíchané 2 lžičky škrobu. Zamícháme.

Tofu opláchneme a vysušíme utěrkou. Nakrájíme na kostky a orestujeme ze všech stran.

Jako obměnu můžeme místo zelí použít kapustu nebo dušenou mrkev s hráškem.