Dušená mrkev na kmíně s rýžovými rolkami

4 porce

Dušená mrkev na kmíně s rýžovými rolkami Suroviny

1 kg mrkve

1 velká cibule

3 lžíce sójové omáčky Tamari nebo Shoyu

1 lžička mletého kmínu

olivový olej

sůl

rýžové rolky v rýžovém obalu nebo suši s mořskou řasou

 

Příprava

Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky, mrkev na kolečka.

Na oleji se solí restujeme cibuli asi 2 minuty. Přidáme mrkev, kmín, sójovou omáčku a cca 200 ml vody. Dusíme pod poklicí 15 minut. Místo kmínu můžete vyzkoušet i jiná koření, např. mletý rozmarýn.

Talíř doplníme listovou zeleninou nebo divokými bylinkami.

Místo rýžových rolek můžeme pro změnu použít jakoukoliv jinou přílohu, např. ječné kroupy, rýži natural, brambory,...