Dušená mrkev na kmíně s rýžovými rolkami
4 porce
Suroviny
1 kg mrkve
1 velká cibule
3 lžíce sójové omáčky Tamari nebo Shoyu
1 lžička mletého kmínu
olivový olej
sůl
rýžové rolky v rýžovém obalu nebo suši s mořskou řasou
Příprava
Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky, mrkev na kolečka.
Na oleji se solí restujeme cibuli asi 2 minuty. Přidáme mrkev, kmín, sójovou omáčku a cca 200 ml vody. Dusíme pod poklicí 15 minut. Místo kmínu můžete vyzkoušet i jiná koření, např. mletý rozmarýn.
Talíř doplníme listovou zeleninou nebo divokými bylinkami.
Místo rýžových rolek můžeme pro změnu použít jakoukoliv jinou přílohu, např. ječné kroupy, rýži natural, brambory,...