nejen VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Taktéž všechny uvedené recepty na nejen VÁNOČNÍ CUKROVÍ obsahují v převaze tělu prospěšnější rostlinné suroviny: celozrnnou špaldovou mouku, menší množství sladidla, používáme cukr Rapadura (sušená třtinová šťáva) nebo ječmenný slad, bio rostlinné máslo, rostlinné mléko, ořechy, sušené ovoce, semínka, kakao, koření... Jedinou výjimkou jsou vanilkové rohlíčky, kde stále používáme bílý moučkový cukr s vanilkovým cukrem, ale už jen na obalení hotových rohlíčků (jiné možnosti obalení rohlíčků nás zatím chuťově neoslovily). Cukr Rapadura do cukroví meleme na jemný prášek a jeho obsah je v cukroví nižší, než je obvyklé.
Díky použitým surovinám je tak cukroví jednak tmavě zbarvené (celozrnná mouka, cukr Rapadura), je syté (celozrnná mouka), chuťově velmi dobré a navíc nám dodává spoustu živin, na rozdíl od běžného cukroví s bílou moukou a bílým cukrem, které nás o živiny obírají a způsobují různé problémy.
Můžeme si tak dopřát zdravější mlsání a těšit se nejen z dobré chuti, ale i z přijímaných živin. Protože však toto cukroví obsahuje velké množství tuku a cukru (i když méně a ve zdravější verzi), ani u tohoto druhu cukroví to s konzumací nepřeháníme
Vanilkové rohlíčky - recept
Linecké - recept
Oříškové růžičky - recept
Perníčky - recept
Kuličky s lískovým oříškem (nepečené) - recept
Ořechy s čokoládovým krémem - recept
Rumové kuličky (nepečené) - recept
Marokánky - recept
Kokosové pusinky - recept
Oříškové kuličky (nepečené) - recept